Monday, March 3, 2008

Hollywoodi movie - 2008-03-01

Huhh, ma is volt egy nagyon jó beszélgetésem a főnökömmel, aki nagyon jó dolgokat tud mondani, amiből sokat lehet tanulni! Jókat szoktunk beszélgetni, valamikor 1-2 órát is naponta. Ja, amúgy ő is Szikh, tehát rajta is turbán van minden nap, viszont minden nap más színű! :). Ebédnél a megszokott emberekkel elmentünk sétálni, de most egy másik szektorba sétáltunk át, ahol megnéztünk egy likőr boltot. Útban arrafele láttunk egy fát, ami nagyon viccesen nézett ki, mivel a betonfal körbefogta az egyik ágát. Nagyon sok olyan ember él itt, akik a fákat is istenítik, és ők egyáltalán nem vágják ki, inkább körbeépítik ezeket a néha rossz helyen levő fákat is. Még az első napokban láttam hasonlót, csak elfelejtettem megírni, hogy az úton amin mentünk, egyszer csak a jobboldali sáv közepén ott volt egy fa! És ami a legjobb, hogy körbe volt aszfaltozva, nem csak az egyik oldala, hanem teljesen körbe, és a másik oldalon volt még vagy fél méter út. Nem csak egy ilyet láttam, de elsőre nagyon elcsodálkoztam rajta, ki ne tette volna!

Mielőtt jöttem volna haza a munkából, Param az egyik srác megkérdezte, hogy nem akarok-e csatlakozni egy filmre az egyik bevásárló csarnokban. Mondtam, hogy miért ne, jónak hangzott a címe, úgyhogy munka után kocsival elmentünk egy jó 20-25percre lévő helyre, ami már kívül volt Chandigarh-on. Amúgy ő nemrég csatlakozott az AIESEC-hez, de csak gyakorlatra szeretne valahova külföldre elmenni. Viszont ő az, aki szinte mindig velünk jön, akárhova megyünk partizni, persze még azelőtt is, mielőtt ide jöttem volna. A moziban találkoztunk még néhány AIESECessel, akik szintén traineek, csak egy harmadik házban laknak, egy kicsit távolabb a centrumtól. Az egyik srác görög, a másik srác kongói, a lány pedig kenyai. Még több nemzet! Lassan már összegyűlik az egész világ…najó, attól azért még távol vagyunk, főleg ha még néhány holland jön :). A mozi nagyon érdekes volt, attól függetlenül, hogy akciófilm, de úgy csinálták meg, hogy mindegyik főbb szereplő szemszögéből végigjátszottak egy fél órás időtartamot. Ezt pedig úgy, hogy először amikor lement, megismerted az alap sztorit, majd visszamentek az időben, és bemutatták egy másik ember szemszögéből! Csak azért, hogy ne élvezhessük végig egyben a filmet, a felénél megállították, és kiírták, hogy szünet!! Mindenki elment popcornért, meg mosdóba, de szerencsére nem volt több 5-6percnél. De akkor is furcsa volt, és mondták, hogy azért, mivel általában a Bollywoodi filmek hosszabbak, 3-4órásak, és nem tudják végigülni! Amikor vége volt a filmnek, az első szereplő kiírásánál felkapcsolták a villanyt, és mintha rajzszögön ültek volna, mindenki hirtelen felpattant, és elkezdtek kimenni. Ezen is csodálkoztam, mert általában még valamennyit üldögél ott az ember. De persze mi nem más itt.

Ezután hazavittük őket a házukhoz, ahol még ott maradtunk kb. egy órát beszélgetni. Nagyon élvezetes volt, a kenyai lánnyal jókat elbeszélgettünk, meg magyaráztuk a többieknek, hogy milyen ott az élet. A legfrissebb hír, hogy a két párt vezetője, Odinga(ellenzék) és Kibaki(kormány) megegyeztek, hogy megosztják a hatalmat, és 50-50%-kal kormányoznak közösen. Ez az amit nem nagyon vártam volna, viszont eléggé sokáig nem jött el. Szilveszter előtt kezdték, tehát igazából nem is volt szilveszterük, és a lány mondta, hogy ezért most ünneplik az újévet! De legalább már béke honol, és remélem így is marad.

Utána még visszamentünk a céghez, mert otthagytuk a gépeket, és az őrt hívni kellett, mert elment vacsorázni. Szerencsére nem messzire, úgyhogy nem kellett rá sokat várnunk :). Utána még hazahozott, és itthon is elkezdtünk beszélgetni, hogy ki merre szeretne majd utazni, és mit szeretnénk csinálni. Ő mostanában tervez egy európai utat, gondolom gyakorlattal összekötve. Majd kiderül!

1 comment:

Harman said...

Madaiziee,

Do you think we don't understand Hungarian. I've the English version of your post Tommy boy :)

btw, why Hungarian? You know good English kiddo don't you?

[Approve this comment..no way?]

--
Paz~The Big Kid!