Saturday, July 19, 2008

Pokarna, hajókázás, és betegség - 2008-07-07

Egy 8 órás busz után, amit igazából 6 órásnak mondták, végre megérkeztünk Pokharába, Nepál másik városába. Ahogy mondtam, nem igazán van itt több város, a többi hely csak falu. Pokhara az ország nyugati részén található, egy óriási tó mellett fekszik, aminek a vizében tiszta időben lehet látni a közeli kis hegyek(2000m) feletti nagy, hóval borított hegyeket(5-8000m). Azt még tudni kell, hogy a világ 10 legmagasabb hegye közül 8 Nepálban található, tehát szép fehér hegyekben nem szűkölködik. De sajna az időnk itt se volt makulátlanul tiszta, és a felhők mögül nem akartak előbújni azok a képeslapon látható gyönyörű hegycsúcsok. Ennek ellenére elmentünk egyet csónakázni, és elmentünk a tó közepén levő kis szigeten található templomhoz. Ez egy kis Hindu templom, körbe csengőkkel, és harangokkal, amit mindenki aki körbemegy, végigkongat.

Én amúgy a buszúton már rosszul éreztem magam, gondolom az előző esti kaja nem tetszett a gyomromnak, de szerencsére hamar elmúlt, és élvezni tudtam a nyaralást. Pokhara tó körüli részét a hippik még a 60-as években „fedezték fel” az olcsó marihuána és a gyönyörű-csöndes környezetnek is köszönhetően.

Még mindig megtartotta szerencsére ezt az oldalát a város, és tényleg nagyon jó, relaxációs hely mindenki számára, könnyed kikapcsolódás, és persze hegyi túrázás. Nekünk is ha 10-szer nem, akkor egyszer se akartak volna eladni „jobbnál-jobb”, „minőségi” marihuánát. Ez itt szinte legális módban megy, mert még ha rendőr mellett is mentünk el, akkor is minden félsz nélkül megkérdezték. A boltokban is hippi cuccokat lehet kapni, és nagyon sok a szabó és mintavarró errefelé. A mintavarrót arra értem, amikor egy pólóra elkészítenek egy általad kiválasztott mintát, és végignézheted, ahogy a néhány színes egymás mellé varrt szálakból hogyan rajzolódik ki például egy tájkép, vagy egy zászló. Mi is csináltattunk magunknak egyet, ezzel segítve a helyi közösséget :).

No comments: